Föremål 310 av 400:
Affisch för sommarfestligheter vid Nybro Badanstalt 1899

Midsommar har just passerat, men än är sommaren lång! Redan 1899 visste turistnäringen hur svenskar ville roa sig under ledigheterna. På denna affisch, som gör reklam för nöjen ”till förmån för medellösa badgäster” utlovas underhållning som delvis nog står sig än idag.

Spel och dobbel i form av tombola, dans, mat i form av buffé och godis samt mycket att se i menageri och panoptikon. Vilka de vilda och blodtörstiga djuren i menageriet kan vara får vi inte läsa, men eftersom de är inhemska rör det sig nog inte om några farligare varianter.

Att hela kalaset endast kostar 10 öre får väl ses som ett rent fynd för en helkväll?

En grön affisch med en stor mängd liten text tryckt i svart

Affischen kan du se och ladda ned i högupplöst version: Sommar-Festen vid Nybro Badanstalt

Text: Helena Backman
Bild: Uppsala universitetsbibliotek (genom Alvin)